tisdag 30 september 2008

Hur man bemöter kritik utifrån

Detta är exklusivt internt material från en tidskrift som har ett visst samarbete med bloggen.

Tidskriften har bedrivit rätt mycket verksamhet på olika diskussionsforum överallt över nätet. Vi har publicerat våra texter där, för allmänhetens upplysning och informationsspridning till massorna. Det verkar som att vissa inte förstår innebörden i denna kampanj, för verksamheten har gång på gång attackerats från borgerligt håll. På exempelvis helgon.net har det kommit flera varningar, för de hävdar att den sidan inte är en anslagstavla. Informationsspridning handlar om att använda så stora delar av samhället som möjligt som just anslagstavlor. Informationen måste finnas vartän människor vänder sina huvuden. Överallt ska de kunna läsa och ta till sig av tidskriftens budskap. Däri ligger nödvändigheten i vår verksamhet på olika forum på nätet och därför har ingen rätt att hindra denna verksamhet.

Kritik har även kommit av det slaget att textförfattaren eller textförfattarna från vårt håll aldrig deltar i diskussioner kring våra egna artiklar på dessa olika forum. Det är ej heller vår intention att göra. Allting handlar om informationsspridning, inte diskussion. När vi framlägger en text är den redan utarbetad. Syftet med att lägga ut texterna är inte att bedriva några diskussioner och för oss att ta till sig borgerlig kritik av olika slag angående texternas innehåll. Texterna är som sagt redan utarbetade och färdiga när de läggs ut. Någon diskussion därefter är inte nödvändig. Alla sådana diskussioner och funderingar har genomarbetats redan på redaktionen. Vissa människor verkar tro att redaktionen inte gör sitt arbete, med det agerande de har. Vi tar dock aldrig till oss av borgerlig eller negativt inställd kritik. Det enda som efterfrågas gällande artiklarnas innehåll är medhåll och en uppslutning bakom tidskriftens paroller och idéer. Det är syftet med att artiklarna läggs ut, inte något annat. Den som inte har insett detta har inte intentionerna klara för sig.

Någon från redaktionens håll kommer alltså inte delta i några diskussioner om artiklarnas innehåll, annat än i undantagsfall. Det beror framförallt på det som har lagts fram här ovan i texten, men även på grund av tidsbrist. Vi är ständigt upptagna med att producera nya texter och det gäller inte bara artiklar till tidningen, utan också fristående texter och broschyrer för att ge ut på det bokförlag som tillhör tidskriften. Alla våra medarbetare är fullt upptagna med nya produktioner. Då kan vi inte ta oss tid att diskutera gamla, redan färdiga artiklar. Det vore bakåtsträvande att börja diskutera det som redan är färdigarbetat. Vi måste istället allesammans blicka framåt, ständigt arbeta med nya produktioner. Annars kan inte det nödvändiga arbetstempot uppehållas. Jag upprepar alltså ytterligare än gång: det finns inte utrymme eller anledning att diskutera det som redan är färdigarbetat. Det finns bättre saker att lägga sin tid på.

Inga kommentarer: