tisdag 9 juni 2009

Angående Piratpartiet

I Europaparlamentsvalet i början av juni 2009 utropades Piratpartiet som en av de största vinnarna och gick från noll till att ta en plats och nästan två i europaparlamentet. Förmodligen var det på grund av detta som Sverigedemokraterna misslyckades att komma in, vilket naturligtvis var bra, men allting kring Piratpartiet är långtifrån bra.

Piratpartiet vilar på en borgerlig grund och många inom vänsterrörelsen har röstat på dem. Det är märkligt och dåligt. De ledande inom Piratpartiet har sin bakgrund inom högerorganisationer och förespråkar nyliberala idéer. Exempelvis har deras partiledare Rick Falkvinge en bakgrund inom Moderata Ungdomsförbundet, men har sagt i en intervju med tidningen Fokus att han inte tycker att Moderaterna är tillräckligt kapitalistiska.[1] Ett parti där ledaren uttalar sig så kan ingen människa rösta på.

Mannen som tog deras plats i Europaparlamentet, Christian Engström, har tidigare haft flera uppdrag åt Folkpartiet. Det är denne man som nu har röstats in, med hjälp av många vänsterröster. Detta är mycket beklagligt och en återupprepning måste förhindras. Inom partiet har man även mannen som är ordförande för den mest vedervärdigt nyliberala organisationen vi någonsin har haft i vårt land: Frihetsfronten, en grupp som vill införa den mest brutala marknadsekonomi man kan tänka sig och som förespråkar drogliberalism, ännu ett inslag av borgarklassens skadliga politik.

Ett parti som drivs av dessa män kan aldrig vara ett alternativ. Skrämmande ändå är att många personer som är organiserade inom olika vänstergrupper har röstat på just Piratpartiet. Vi kan se att Vänsterpartiet har backat mycket i detta val. Många människor som egentligen skulle ha röstat på Vänsterpartiet har röstat på piraterna. Vänsterpartiet driver samma politik som dem i upphovsrättsfrågan, så ingen människa har egentligen någon anledning alls att rösta på piraterna.

I ett val mellan Piratpartiet och Vänsterpartiet bör man tänka på detta: Piratpartiet driver bara en fråga och har många nyliberala män med stort inflytande i partiet (ja, helt enkelt driver hela partiet) och Vänsterpartiet har exakt samma inställning i just denna enskilda fråga, men saknar denna koppling till nyliberalism. Detta faktum gör valet mycket enkelt. Förmodligen är det många av Piratpartiets väljare som inte ens har tänkt på detta, men som verkligen borde tänka sig för inför nästa val, därför att rösta på det här gänget är bara vansinne och kan få mycket dåliga följder.

Piratpartiet innebär klassamarbete, kompromisser mellan olika samhällsklasser. Detta är aldrig acceptabelt. Att påstå att klassamarbete är acceptabelt skulle inga andra än leninister och socialdemokrater påstå, inte sanna revolutionärer.

Piratpartiet styrs av överklassens män, men har i hög grad arbetarklassen som sina väljare. Det är en mycket tragisk situation, en situation som definitivt måste förändras. Arbetare ska aldrig bära fram nyliberaler till ledande positioner i samhället rent frivilligt. Piratpartiet har lyckats mycket väl att föra vänstermänniskor bakom ljuset, att stjäla vänsterns väljare. Det är viktigt att slå tillbaka mot, att avslöja borgarnas lögner och inte låta sig luras av dem.


[1]Fokus nr. 23, 2009, sida 27

Inga kommentarer: