söndag 27 november 2011

Den utbredda nihilismen

Nihilismen är den mest utbredda politiska inriktningen i Sverige och i många andra delar av världen idag. Med detta menas att människor idag befinner sig i någon form av politisk apati, de tycks sakna intresse av samhällets utveckling. Samtliga personer som är aktiva inom det politiska arbetet måste ha märkt av detta, att man kan kämpa för den socialistiska saken i timmar och åter timmar vecka efter vecka, dela ut tiotusentals flygblad, men att människor inte alls verkar ta budskapet och informationen till sig. Nej, de sitter fast i nihilismen och den politiska apatin. Ur detta tillstånd måste människor väckas, för nihilismen kan inte tillåtas ha detta grepp över människorna något längre.

Frågan är då varför människor är fullständigt apatiska? Vill de fortsätta lida av alla de problem ett borgarstyre innebär? Vill människor fortsätta vandra runt i arbetslöshet med allt högre avgifter till a-kassan, en allt sämre välfärd där avgifterna blir allt högre och där vården blir helt olika beroende på hur mycket man har möjlighet att betala? Att svaret på allt detta skulle vara ja faller naturligtvis på sin egen orimlighet. Det är dags för framförallt ett enkelt konstaterande: ett borgerligt styre innebär ett mycket dåligt samhälle för drygt 90 % av befolkningen. Trots det har vi nu ett borgerligt styre. Kan det vara så att majoriteten av befolkningen är någon form av självplågare eller flagellanter som vill utsätta sig själva för så mycket skada och lidande som möjligt? Svaret borde rimligen vara nej, och det gör att det fortfarande är obegripligt varför människor då fortsätter in på den politiskt apatiska banan och inte hjälper oss politiskt aktiva att få ordning på saker och ting i samhället igen.

Det enda logiska svaret på det allt sämre välfärdssamhälle vi har just nu är att börja göra motstånd mot de krafter som faktiskt vill snabba på nedbrytningseffekten och göra vår värld än mer odräglig att leva i, nämligen de borgerliga krafterna, de krafter som majoriteten av den svenska nihilistiska befolkningen röstade på under senaste valet 2010. Ett motstånd kan bara genomföras inom det socialistiska arbetet. Detta arbete idag bedrivs i första hand av riksorganisationen Socialisterna, men som även på vissa orter i landet har goda lokalorganisationer att samarbeta med, såsom det lokala socialistpartiet Arbetarpartiet i Umeå och Västerbotten.

Inga kommentarer: