onsdag 19 september 2012

Angående Kommunistiska Partiets utrikespolitik



Kommunistiska Partiet har en i många fall felaktig linje i sin utrikespolitik, även om den måste sägas vara väldigt konsekvent. Det är dock inte rätt att i alla lägen vara konsekvent, utan när det gäller vissa politiska frågor måste flexibilitet användas och man måste kunna analysera varje separat situation och ta ställning i fall till fall, inte tvångsmässigt köra exakt samma linje i precis alla lägen, eftersom förutsättningarna skiljer sig åt. Den linje som partiet har och har haft ända sedan de ursprungligen grundades som KFML(r) 1970 är att tvångsmässigt försvara allt och alla som går emot USA. Detta är rätt ibland, men inte i alla lägen.

Som alla vet så har USA under årens gång startat många krig mot alla möjliga länder runtom i världen. De allra flesta krigsbeslut har förstås varit totalt felaktiga, men det finns också undantag. Som exempel måste det nämnas att det förstås var rätt och riktigt av dem att lämna krigsförklaring mot den fascistiska alliansen av Tyskland, Italien och Japan under andra världskriget. En mer modern krigsförklaring som USA har gjort med rätta var när de inledde sin kamp mot Afghanistans dåvarande talibanregering 2001. Talibanerna förespråkade ett antivetenskapligt och religiöst styre. Antivetenskap och religion måste förstås stenhårt bekämpas vartän det dyker upp. Därför var detta beslut rätt och riktigt. Sen var det förvisso felaktigt av USA att inleda krig mot Irak 2003 och Libyen 2011, vilket Kommunistiska Partiet har helt rätt i, men de har uppenbarligen inte rätt i precis alla lägen.

I ett annat läge där partiet är helt åt helvete fel ute är i sitt försvar av Iran och grupper i stil med Hizbollah i Libanon. Dessa är inga marxistiska krafter, dessa är inga ateister eller förkämpar för den vetenskapliga utvecklingen och forskningen. Därför ska de inte försvaras, utan istället hårt och skoningslöst bekämpas. En marxistisk linje är att alltid ställa sig till försvar för vetenskapen och därmed att på samma vis gå emot religionen. Vetenskap och religion är två motpoler och det ena utesluter det andra. Därför har Kommunistiska Partiet i flera fall en antivetenskaplig och antimarxistisk linje. Hur kan detta vara möjligt i ett parti som kallar sig för kommunistiskt? Svaret bör rimligtvis vara att de är helt förblindade av sin tvångsmässighet att alltid ställa sig bakom allt och alla som utger sig för att vara motståndare till USA. Faktum är att Iran och USA i själva verket är att betrakta som allierade i kampen mot vetenskapen, för de är bägge två samhällen med djupt religiösa politiska ledningar. De har en antivetenskaplig allians mot marxismen, mot alla världens kommunistiska partier. Därför måste alla försvarare av vetenskapen och marxismen å det bestämdaste fördöma bägge dessa två regimer och deras politiska linje mot vetenskapen, inte att som Kommunistiska Partiet ställa sig bakom den ena. DÄRFÖR är Kommunistiska Partiets utrikespolitik mycket felaktig och bör utsättas för en marxistisk korrigering till försvar av vetenskapen.

Inga kommentarer: